När jag och min fru Miraf väntade vårt första barn så hade vi, som så många andra, svårt att komma på bra namnkandidater till det kommande barnet.

För att leta efter namninspiration så hämtade jag hem excel-filer från SCB som innehåller nästan alla namn som getts som tilltalsnamn till något barn sedan 1998. Det var fasligt många namn, så för att göra den listan lite kortare (och sökandet lite roligare) så skapade jag ett litet program som gjorde filerna filtreringsbara. Till exempel så så kunde jag filtrera ut längd, antal stavelser mm för att hitta namn jag gillade.

När jag sedan var pappaledig och saknade mitt jobb som webbutvecklare så började jag bygga en webbapp kring programet för filtrering. Det ena ledde till det andra och vips så hade det växt till en hel webbplats om namn och namnstatistik. Filtreringsprogramet finns att se här.

Jag hoppas att denna sida kan vara hjälsam när du letar efter ett namn att ge till ditt kommande (eller nyfödda) barn, eller om du bara är intresserad av namn och namnstatisk i allmännhet. Mycket nöje!

Manne, Eva och Fred

Jag som har gjort den här sidan heter Fredp.
Mina barn heter Mannep och Evaf ❤️

Genom att använda Namnhatt accepterar du vår användning av cookies.